miercuri, 17 octombrie 2012

Domnul T. si pasaricile lui (2)

Domnul T. nu prea bea. Dar si cand o face, ma face sa fiu mandra de el. Devine de 10 ori mai simpatic si mai ghidus. Dupa cateva pahare se transforma intr-un titirez uman care se invarte singur. N-are stare, vorbeste mult, se da peste cap, rade intr-una, alearga dintr-un loc in altul, se mai si impiedica, ce sa mai... e ca si cum te-ai uita la o piesa de teatru foarte buna si foarte hilara, cu un singur personaj care umple toata scena.

Ceea ce voiam sa spun, de fapt, este ca desi nu prea bea, are un bar de toata frumusetea cu tot felul de sticle de whisky, vin, coniac, pahare, paharute si suporturi speciale pentru pahare si sticle. Sticlele sunt toate neincepute, incepe cate una doar la cine stie ce ocazie. Barul asta este pentru el un mic coltisor de rai in care intra doar de sarbatori, dupa ce se spovedeste.

Si daca tot este el intr-o permanenta miscare, si daca tot are tot timpul idei de amenajari interioare, iata-l pe Domnul T. cum s-a gandit sa-si upgradeze si barul. Si nu cu sticle, ci cu pietre de rau, d'alea cum a pus pe stalpii casei si pe grota. Numai ca nu s-a rezumat doar la a pune pietre. Am o prietena care face pictura pe piatra, nisip, sticla si tot ce-ti mai trece prin cap. M-a batut la cap o luna sa vorbesc cu ea ca sa-i picteze pe o piatra doi betivi. Nu am vrut sa o obosesc foarte tare, pentru ca nu ar fi fost prima data cand apelez la ea pentru Domnul T. (i-a mai facut in trecut cateva icoane si cateva pietre pentru care nu mi-a luat niciun ban), asa ca am ales de la ea o piatra pe care o avea deja facuta. Dar Domnul T. nu s-a multumit cu atat... A vrut sa-si mai puna putin amprenta, asa ca a luat un marker si a facut propria lui pictura, dupa cum se poate vedea in poza. Un adevarat artist...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu