sâmbătă, 24 iulie 2010

Domnul T - Generalitati

Mar, marut, maroi, merisor, marulet...

Astazi o sa vorbesc despre autorul operei din imagine.
Aparent aerian si absent, este pretudindeni; daca ai impresia ca ai scapat, isi face aparitia imediat,
silentios si tacticos.

Domnul T sta, de cand il stiu, pe un piedestal si va ramane acolo mereu in ochii mei, chiar daca mai sta si pe buda, sforaie, mananca precum un porc sau ragaie si se bese.

Este un om foarte practic, iar practica lui este completata intotdeauna de imaginatie. De exemplu: daca are pe masa un marker si niste mere, cu siguranta isi va pune imaginatia in practica; daca are pe pat o foarfeca si o pisica, cu siguranta pisica va ramane fara mustati; daca a varsat ceva pe jos si nu are in preajma decat o pisica, cu siguranta va sterge cu pisica pe jos; daca gaseste niste margele lungi, cu siguranta si le va infasura in jurul gatului si va iesi cu ele la geam; daca are langa el o bluza de femeie, cu siguranta o va proba; daca are ceva dulce si un copil in preajma, cu siguranta va manca acel dulce in asa fel incat copilul va incepe sa planga pentru ca nu-i da si lui.

Domnul T, este foarte pasionat de scule si de tot felul de obiecte necesare in casa si gradina. Daca il intrebi ce cadou si-ar dori, cu singuranta iti va da un raspuns de genul: "o roaba". "un chirpicar", "o usa", "o masina de nisip/piatra", "o masina de tuns iarba". Si nu stiu cum reuseste, dar intotdeauna primeste ceea ce-si doreste. Daca-i oferi unui baietel de 3 ani o masinuta, nu este la fel de fericit precum este Domnul T. atunci cand primeste o roaba.
Este un foarte bun agricultor. Ultima oara cand a plantat pomi fructiferi in gradina a constatat ca s-au uscat pentru ca i-a plantat cu tot cu punga prinsa de radacina, cum ii cumparase de la magazin.
Ii plac foarte mult animalele; il aud deseori spunandu-mi: "Abia astept sa te mariti ca sa scap de mâța!!"
Daca-i spui ca i-ai cumparat ceva sau ca urmeaza sa-i cumperi ceva, nu scapi de el pana nu ii spui ce i-ai cumparat sau ce ai de gand sa-i cumperi. Te suna din 5 in 5 minute, sub anumite pretexte si la sfarsitul discutiei auzi un: "Ce imi aduci?". Iar daca ii spui, cu siguranta se va gandi numai la asta si nu va avea stare pana nu-si va primi obiectul mult asteptat. Poate fi si o scobitoare, el va fi la fel de nerabdator si fericit. Apropo de scobitori, Domnul T. are in permanenta o scobitoare cu 2 capete in buzunar, un capat ascutit pentru scobit intre dinti si un capat ciuntit pentru scobit in urechi.

Stie intotdeauna cum sa puna problema si la fiecare alegere gresita, da vina pe ceilalti. Dar o face in asa fel incat iti trece orice suparare.
Este timid, numai ca nu lasa impresia asta. Cand este timid, pare dur si arogant.
Isi exteriorizeaza sentimentele in cel mai infantil mod posibil iar asta il face fermecator.
Este mai tot timpul indurerat si suferind (o durere de spate, o durere de masea, o julitura, o unghie taiata din carne) si are grija sa arate asta. Ultima oara a trebuit sa isi scoata, chirugical,unghia de la un picior... a stat acasa 2 zile bandajat si suferind iar a 3 a zi s-a intors mai devreme de la serviciu pe motiv ca il doare degetul.
Domnul T. este foarte sociabil. Se imprieteneste usor si este la curent cu toate barfele din jurul casei. Vrea sa stie tot si daca nu primeste o anumita informatie, are grija sa o afle prin fel de fel de modalitati.
Este un domn, iar un domn nu vorbeste niciodata urat cu femeile. Foloseste doar termeni precum "FA SCROAFO!", "Doamna cu S mare" (S vine de la SCROAFA), "Scrofy" si are momentele lui cand vorbeste cu "dumneavoastra": "Luati loc langa dumneavoastra" (adica, "Luati loc langa mine"), "Ce ati facut azi, Scroafo", numai ca o zice in asa fel incat chiar n-ai cum sa te superi.
Stie foarte bine limba franceza si engleza: "pas que je t'aime dans le fenetre", "vantansdenz" (=valentine's day).
Se uita toata ziua la stiri si dezbateri politice iar cand simte nevoia de o pauza, muta canalul pe Etno.
Salariul este programat cu aproximativ o saptamana inainte sa vina. Simte nevoia acuta de a investi lunar bani in obiecte de uz casnic. Si cu toate ca arunca foarte multi bani pe porcarii, cand a luat masa ultima oara in oras, a pastrat nota de plata amintire, fiind una foarte mare, 60 de lei, 2 persoane.

Sunt foarte multe de spus despre Domnul T., pentru ca zilnic zice si face cate ceva amuzant.

TU BI CONTINUED....



8 comentarii: